tbmm
t-c-genclik-ve-spor-bakanligi-logo
tsf logo_2015
TBMM Kupası'nda Finalin İsmi GM Yılmaz-FM Gürel
finalTBMM Kupası Satranç Turnuvası'nda yarı final maçları sona erdi. Oldukça heyecanlı oyunlara sahne olan yarı final müsabakaları sonucunda GM Mustafa Yılmaz ve FM Ediz Gürel finale çıkan sporcular oldu. IM Cem Kaan Gökerkan ve IM Işık Can ise üçüncülük dördüncülük maçına çıkacak. 
FM Ediz Gürel – IM Cem Kaan Gökerkan maçına baktığımızda ilk oyunda iki taraf da açılıştan itibaren eşit bir oyun sergiledi ve maç beraberlik ile sonuçlandı. İkinci oyunda ise siyah taşlar ile mücadele eden FM Ediz Gürel, oyunortasında rakibinin yaptığı hataları değerlendirerek güzel bir galibiyete imza attı ve finale çıkan ilk isim olmayı başardı.
GM Mustafa Yılmaz – IM Işık Can maçına baktığımızda ise izleyenlere adeta satranç şöleni yaşatan bir müsabaka sergilendi. İlk iki oyun da beraberlik ile sonuçlanırken finale çıkan isim eşitlik bozma maçları ile belirlendi. 10+5 zaman temposu ve iki maç üzerinden oynanan İlk eşitlik bozma turunda ilk oyunda beyaz taşlar ile oynayan IM Işık Can oyunortasında aldığı avantajı ile oyunu kazanarak çok büyük bir avantaj eldi etti. İkinci oyunda ise kazanmaktan başka şansı olmayan GM Mustafa Yılmaz, eşit denebilecek bir oyunsonunda oldukça ince hamleler ile üstünlüğü aldı ve oyunu kazanmasını bildi. Böylece maç 5+3 zaman temposu üzerinden iki oyunun oynanacağı bir diğer eşitlik bozma kaldı. İlk oyunda iki taraf da agresif bir oyun tarzı sergilerken oyunda kazanan taraf GM Yılmaz oldu. İkinci oyunda ise açılışta rakibin yaptığı hata sonucunda oyunu hızlı bir şekilde kazanan GM Mustafa Yılmaz finale çıkan ikinci isim oldu.
TBMM Kupası şampiyonunun belli olacağı büyük finalin ilk oyunu yarın 10.00’da başlayacak.
final
adsz tasarm 58
 
Turkish Chess Federation © 2016