tbmm
t-c-genclik-ve-spor-bakanligi-logo
tsf logo_2015
TBMM Kupası'nda Yarı Final Zamanı
adsz tasarm 56Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu'nda düzenlenen TBMM Kupası Satranç Turnuvası’nda grup maçları sona erdi. İlk gruptan yarı finale çıkmaya hak kazanan sporcular GM Mustafa Yılmaz ile IM Cem Kaan Gökerkan olurken ikinci gruptan ise FM Ediz Gürel ve IM Işık Can yarı finale çıkmaya hak kazandı.
İlk grupta sabah oynanan GM Mustafa Yılmaz - IM Deniz Özen maçı grubun kaderini belirleyen maç oldu. Beyaz taşlar ile hafif üstün bir oyunsonuna giren GM Yılmaz, oyunsonundaki güzel oyunu ile rakibini mağlup etmeyi başardı. Grubun bir diğer çıkma adayı olan IM Cem Kaan Gökerkan ise 4. turda WIM Sıla Çağlar ile karşılaştı. Rakibinin açılışta yaptığı hataları iyi değerlendiren IM Gökerkan güzel bir galibiyete imza attı. 5. turda oynanan IM Cem Kaan Gökerkan - GM Mustafa Yılmaz karşılaşması ise beraberlik ile sonuçlandı ve GM Yılmaz 4,5 puan ile grup lideri olurken IM Gökerkan ise 4 puan ile yarı finale yükselen diğer isim oldu.
İkinci gruba baktığımızda ise 4. turda FM Ediz Gürel, IM Işık Can ve GM Vahap Şanal maçlarını kazanırken 5. turda ise yarı finale çıkabilmek için kıyasıya bir mücadele vardı. WFM Duru Okuyaz ile karşılaşan IM Işık Can, riske girmek istemedi ve hızlı bir beraberlik ile maçı sonuçlandırdı. WFM Gülenay Aydın – FM Ediz Gürel maçına baktığımızda ise açılıştan istediği gibi çıkamayan FM Gürel, konumu zorlamak istemedi ve rakibinin 3 hamle teklifini kabul edip masadan yarım puan ile ayrıldı. Grubun son maçın olan FM Bora Yarar – GM Vahap Şanal maçında ise açılış safhası dengeli gitse de maçın ilerleyen safhalarında GM Şanal oyunun kontrolünü eline alarak genç rakibini yenmeyi başardı. Bu sonuçlar ile grupta 3,5 puana sahip 3 sporcu liderliği paylaşırken üçlü eşitlik bozmada önde olan FM Ediz Gürel birinciliği, IM Işık Can ise ikinciliği elde etti ve yarı finale çıkan isimler oldu.
Yarı final karşılaşmaları ise şu şekilde olacak;
GM Mustafa Yılmaz – IM Işık Can
FM Ediz Gürel – IM Cem Kaan Gökerkan
Yarı final karşılaşmaları yarın 10.00 ve 15.00’da oynanacak.
 
Turkish Chess Federation © 2016