tbmm
t-c-genclik-ve-spor-bakanligi-logo
tsf logo_2015
TBMM Kupası'nda 3.Tur
whatsapp image 2022-03-18 at 19.32.08TBMM Kupası Satranç Turnuvası’na bugün oynanan 3. tur maçları ile devam edildi. Her iki grup da oldukça heyecanlı maçlara sahne olurken, birinci grupta GM Mustafa Yılmaz grup liderliğini sürdürüyor. İkinci grupta ise 3 sporcu liderliği paylaşıyor.
İlk grubun en önemli maçı olan GM Mustafa Yılmaz – GM Kıvanç Haznedaroğlu karşılaşmasına baktığımızda GM Yılmaz, oyunsonuna beyazlar önde girse de tahtada kazanması oldukça zor bir konum vardı. İki tarafın da oldukça güzel oynadığı oyunsonunda kazanan taraf ise GM Yılmaz oldu.IM Deniz Özen – WIM Sıla Çağlar maçında beyaz taşlar ile oyunortasında aktif oyunu ile inisiyatifi ele geçiren IM Özen, sonrasında oynadığı güzel oyun ile maçı kazanmayı başardı. İlk günü başarılı bir şekilde kapatan IM Cem Kaan Gökerkan ise WGM Kübra Öztürk Örenli ile karşılaştı. Merkezde elde ettiği geçer piyon ile rakibine baskı kuran IM Gökerkan günü galibiyet ile kapatmayı başardı. Bu sonuçlar ile 3 puana yükselen GM Mustafa Yılmaz, grup liderliğini devam ettiriyor.
İkince grubun en kritik maçında ise GM Vahap Şanal ile FM Ediz Gürel karşı karşıya geldi. Kuvvetli rakibi karşısında siyah taşlar ile oldukça başarılı bir maç geçiren FM Gürel, hafif üstün bir oyunortasına girdi. Oyunun ilerleyen safhalarında ise maç eşit bir ata karşı fil oyunsonua gitti. Gruptan çıkabilmek için kazanmaktan başka şansı olmayan GM Şanal, kazanmak için zorlasa da FM Gürel hataya yer vermedi ve maç beraberlik ile sonuçlandı. WFM Gülenay Aydın – IM Işık Can maçında erken safhada üstünlüğü ele alan IM Can, güzel oyunu ile hızlı bir galibiyete imza attı. FM Bora Yarar – WFM Duru Okuyaz maçına baktığımızda ise açılışta rakibinin yaptığı hataları güzel bir şekilde değerlendiren FM Yarar, oyunortasında yaptığı şah saldırısı sonucunda rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçlar ile FM Ediz Gürel, IM Işık Can ve FM Bora Yarar 2 puan ile liderliği paylaşıyorlar.
Turnuvada grup aşaması yarın oynanacak çift tur ile sona erecek.
whatsapp image 2022-03-18 at 19.32.08

ekran goruntusu 2022-03-18 194012

whatsapp image 2022-03-18 at 19.32.08 2

 
 
Turkish Chess Federation © 2016